Сви путеви воде у Сирмијум

Још једном отворили смо прозор у свет прошлости и завирили у историјски кутак, а да сви путеви не воде у вечни град Рим, већ царски Сирмијум, престоницу римске провинције Panonnia, показали су нам ученици I-1 и I-4 пројектом...

Read More

Средства за финансирање двојезичне наставе

Митровачка гимназија је путем конкурса који је расписао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, добила средства за набавку опреме и програмских трошкова у функцији реализације двојезичне наставе за 2024. годину.

Read More

Немањићи као путоказ

Лутајући магловитим ходницима и скривеним одајама прошлости, ученици II-1,2,4,С наставили су традиционално путовање кроз прошлост и време и уверили нас да средњовековље није баш увек период мрачњаштва како је то уврежено мишљење.

Read More

Треће место на Републичком такмичењу ученичког ликовног стваралаштва

На 28. Републичком такмичењу ученичког ликовног стваралаштва ученици наше школе, Михаела Граовац из одељења IV1 и Јована Милошевић из одељења IV2 освојиле су 3. место у категоријама фотографије и слике. Честитамо!

Read More

Презентација Института „Винча“

Ученици наше школе са професорима физике присуствовали су предавању института за нуклеарне науке „Винча” одржаном у Галерији „Лазар Возаревић” где је организована презентација о анализама које се раде на културним добрима, као вид сарадње науке и културе. Анализе...

Read More