+381 22 610390gimnazijagsm@gmail.com

Природно-математички смерПриродно-математички је традиционални смер, који наша школа негује од својих почетака и поноси се њиме. Стављајући акценат на изучавање природних предмата, ученици ових одељења марљиво уче и надмећу се, освајајући награде у свим областима. Њихова имена високо су рангирана на листама Техничког, Технолошког, Природно-математичког, Архитектонског, Грађевинског, и многих других факултета, а често, већ у току студија, имају обезбеђен сјајан посао и сигуран напредак… јер, природњаци се препознају!

Једино са државном матуром гимназије
можеш уписати факултет!

О смеру

Природно-математички смер је структуром свог наставног плана и програма намењен пре свега ученицима који након завршене средње школе желе да упишу неки од факултета у области природних или техничких наука. 

Предности
смера

За оне који желе да постану будући лекари или стручњаци у области биологије, физике или хемије овај смер пружа висе потребних предзнања од било које средње стручне школе. О студијама електротехнике, машинства, архитектуре, које се заснивају на знањима из најфундаменталнијих наука, какве су математика и физика, а којима је на природно-математичком смеру гимназије посвећен највећи значај, не треба посебно ни говорити. Ученици овог смера без проблема уписују и завршавају жељене факултете, а велики број остаје и као предавачи на њима.

На такмичењима из математике, физике, хемије и биологије, почевши од општинских, преко регионалних до републичких ученици природно-математичког смера Митровачке гимназије, већ дуги низ година бележе најзначајније резултате и освајају највредније награде, а такав тренд ће сигурно бити настављен и у будућности.

Табела часова за природно-математички смер

Желиш да упишеш гимназију?

Погледај нашу страницу уписа…