+381 22 610390gimnazijagsm@gmail.com

Друштвено-језички смерНадарен си за језике? Волиш књижевност? Негујеш лепо изражавање? Жељан си опште културе? Врата друштвеног смера наше школе широм су ти отворена! На креативан начин учимо, стварамо, такмичимо се, да бисмо постали успешни студенти Филозофског, Правног, Филолошког факултета, али и Академије уметности.

Једино са државном матуром гимназије
можеш уписати факултет!

О смеру

За онога ко жели да, након средње сколе, упише неки од факултета са подручја друштвених наука, права, историје, социологије, или да студира књижевност, језике, журналистику, историју уметности и њима сродне садржаје, уписивање друштвено-језичког смера гимназије је прави избор. Поред српског језика и књижевности, најзаступљенијег предмета у фонду наставних часова, у Митровачкој гимназији се уче четири језика. То је једина школа која ученицима, од прве године пружа могућност да се истовремено усавршавају у енглеском и латинском језику, и да као други страни језик, који ће учити све четири године, одаберу немачки или француски.

Предности
смера

Знања која током школовања стекну из филозофије, психологије, социологије, ликовне и музичке уметности од немерљивог су значаја, не само за њихово даље школовање, него и за изградњу битних нивоа њихове опште културе и ширину интелектуалног размишљања.

Своје уметничке и стваралачке склоности ученици друштвено-језичког смера Митровачке гимназије могу реализовати кроз бројне секције, као сто су драмска и литерарна, кроз уређивање школских новина или радио емисија посвецених животу митровачких гимназијалаца.

Табела часова за друштвено-језички смер

Желиш да упишеш гимназију?

Погледај нашу страницу уписа…