Департман за математику и информатику Природно-математичког факултета организује БЕСПЛАТНЕ ОНЛАЈН ПРИПРЕМЕ за факултетске пријемне из математике и информатике. Припреме почињу у уторак, 6. фебруара, а заинтересовани средњошколци треба само да креирају свој налог на порталу департманског сајта. Од 2019. године ове припреме се одржавају у онлајн фромату, како би се омогућило свим средњошколцима из Србије, али и из региона (Република Српска, Црна Гора, Хрватска), да се спреме за пријемни, а да не морају физички да буду у Новом Саду. У претходних 5 година више хиљада средњошколаца је учествовало у овим припремама, а професори који држе припреме имају вишегодишње и вишедеценијско искуство у припреми ученика за пријемне. Ученици могу да се прикључе припремама у било ком тренутку, а сви часови ће бити снимљени и сви регистровани средњошколци моћи ће ову наставу и одложено да погледају.  Такође, сви регистровани матуранти ће имати на располагању и задатке са пријемних испита од 1995. до 2023. године.

Припремна настава ће се држати сваког уторка од 20 часова, а први час је заказан за уторак, 6.2.2024. од 20 часова. На припремама ће се прво бити обрађене теме које долазе на пријемни, а потом ће неколико часова бити посвећено решавању разних задатака, по жељи полазника припрема. Две до три недеље пре пријемног испита, за све заинтересоване биће организован и пробни онлајн пријемни испит.

Департман за биологију и екологију такође организује БЕСПЛАТНУ ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ, намењену свим ученицима који за пријемни испит на факултете у Србији полажу тест из биологије. Настава обухвата садржаје који су обрађени у гимназијским уџбеницима биологије, по новом програму. Циљ припремне наставе је да припреми будуће студенте не само за полагање пријемног испита, већ и за савладавање наставе из биологије на матурском испиту и касније на студијама. Настава је организована по целинама које су обрађиване у оквиру предмета биологија од првог до четвртог разреда Гимназије природно-математичког смера. Сваку од области презентују наставници и сарадници Департмана за биологију и екологију уз савремени приступ настави. Настава се спроводи интерактивно, уз коришћење адекватне опреме. Припремна настава биће организована од 10. фебруара до 08. јуна 2024. године у трајању од укупно 86 школских часова, суботом са почетком у 11:00, у трајању од 5 школских часова. По завршетку читавог циклуса припреме, 22. јуна биће организовано завршно тестирање. Пријава за похађање припремне наставе врши се попуњавањем on line формулара на сајту департмана, а пријаве трају до сутра.

Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, почиње са припремном наставом у суботу 3. фебруара. Цена је 12.000 динара, а више информација и детаља можете пронаћи на сајту департмана.

Слични чланци