VII и VIII разред ОШ при гимназији

На иницијативу Митровачке гимназије Покрајински секретаријат за образовање је донео Решење о испуњености услова за увођење одељења седмог и осмог разреда основне школе у гимназију, почев од школске 2016/2017. године.

Ова одељења су предвиђена за даровите ученике из математике и информатике. Тако је, по први пут, омогућено најталентованијим ученицима са подручја Срема да упишу гимназију већ након завршеног шестог разреда основне школе. Ученици ових одељења раде по Плану и програму седмог разреда основне школе, с тим што имају појачану наставу из математике и информатике. Наставу изводе наставници Митровачке гимназије. Њима ће на овом важном пројекту, помагати и професори из основних школа.

Ученике пријављују родитељи или старатељи, а након формирања ранг-листе, тим стручних радника обавља разговоре са ученицима и родитељима тј. старатељима на основу чега ће ученици и њихови родитељи донети коначну одлуку о упису.
После завршеног образовања у оквиру ових одељења, ученици полажу пријемни испит, и равноправно са осталим ученицима, конкуришу за даље школовање у Митровачкој гимназији на друштвено-језичком, природно-математичком, општем или рачунарском смеру или некој другој средњој школи.
Обдарени ученици у нашем граду немају довољно прилике да развију своје таленте. Одељење VII и VIII разреда основне школе у Митровачкој гимназији пружа могућност ученицима обдареним за природне науке да унапреде своја знања и развој ускладе са властитим способностима.
Важно је истаћи да је у сваком тренутку могуће да се, након уписа у Гимназију, ученик врати у своју матичну школу, уколико се из неког разлога предомисли.

Наставни план
VII i VIII razred OŠ Gimnazija Sremska Mitrovica