Друштвено-језички смер

Društveno jezički smer Gimnazija Sremska MitrovicaЗа онога ко жели да, након средње сколе, упише неки од факултета са подручја друштвених наука, права, историје, социологије, или да студира књижевност, језике, журналистику, историју уметности и њима сродне садржаје, уписивање друштвено-језичког смера гимназије је прави избор. Поред српског језика и књижевности, најзаступљенијег предмета у фонду наставних часова, у Митровачкој гимназији се уче четири језика. То је једина школа која ученицима, од прве године пружа могућност да се истовремено усавршавају у енглеском и латинском језику, и да као други страни језик, који ће учити све четири године, одаберу немачки или француски.
Društveno jezički smer Gimnazija Sremska Mitrovica
Знања која током школовања стекну из филозофије, психологије, социологије, ликовне и музичке уметности од немерљивог су значаја, не само за њихово даље школовање, него и за изградњу битних нивоа њихове опште културе и ширину интелектуалног размишљања.

Своје уметничке и стваралачке склоности ученици друштвено-језичког смера Митровачке гимназије могу реализовати кроз бројне секције, као сто су драмска и литерарна, кроз уређивање школских новина или радио емисија посвецених животу митровачких гимназијалаца.

Наставни план
Opšti smer Gimnazija Sremska Mitrovica