Пројекат Партиципативно буџетирање – гласање у среду 24.11.

Драги гимназијалци, обавештавамо вас да и ове школске године наша школа учествује у пројекту Партиципативно буџетирање који је покренула Америчка агенција за међународни развој (USAID), а који је подржала Градска управа Сремска Митровица. Циљ пројекта је да се ученици активно укључе у планирање градског буџета тако што ће предлагати своје идеје, расправљати о њима и бирати их кроз спровођење гласања. Прошле године смо у оквиру овог пројекта добили две дивне летње учионице у школском дворишту, а ове године шта ћемо добити зависи од нас.

У среду, 24. 11. 2021, одржаће се гласање у нашој школи тако да ће сви ученици имати прилику да заокруже онај предлог за који сматрају да нам је најпотребнији. Предлози су:

1. Набавка додатних рутера за интернет (појачавање сигнала за интернет) и куповина додатне техничке опреме која је потребна за рад школе,
2. Кошаркашки терен и справе за вежбање за школско двориште,
3. Набавка клима уређаја за учионице.Ученици који су чланови парламента ће се постарати за организацију гласања и регуларност, а сви остали ученици треба да се побрину да изаберемо оно што је стварно потребно нашој школи.

Избори се за позитивну промену- ТИ СЕ ПИТАШ!

You may also like...