Шта ти тешко? – Волонтирај!

Митровачка гимназија узела је учешће у још једном важном пројекту. Гимназијалци су са својом волонтерском акцијом прошли селекцију на конкурсу #ШтаНамТешко и њихова акција ће бити подржана у оквиру програма Национални програм волонтирања младих – МЛАДИ СУ ЗАКОН 2020.   

Наш тим чине ученици и професори волонтери, који су спремни да део свог слободног времена издвоје за помоћ другима и оплемењивање животне средине. У оквиру наше акције средићемо школско двориште, поставити и офарбати клупе за седење и засадити стабло Гинко билобе. Такође, одлучили смо се да наше волонтерске идеје поделимо и са млађим ученицима и да их подстакнемо да и они волонтирају. У ту сврху ћемо обићи неколико основних школа на територији нашег града и донираћемо свакој по садницу дрвета Гинко. Зашто смо се одлучили баш за то дрво? Пре свега дрво Гинко билоба је познато као еколошки чистач, а уједно је и веома отпорно на загађење, прашину, бактерије, мраз. Осим тога, Гинко билоба је и симбол љубави и дуговечности, те нашим млађим другарима
желимо да садњом тог стабла пренесемо старање за будуће генерације којима
заједничким снагама остављамо поклон у коме ће дуго уживати.
Уколико желите да нам се придружите у нашем волонтерском раду, или макар само да видите шта ми то радимо и које имамо активности, слободно нам се придружите на Инстаграм налогу @mitrovacki.gimnazijalci или на Фејсбук налогу @Gimnazijalci/volonteri.
Конкурс „Шта нам тешко“ спроводе  Млади истраживачи Србије  у партнерству са  Покретом горана Војводине  из Сремских Карловаца,  ЦеГраД-ом  из Обреновца,ТИМ42 из Лесковца и Empower из Пожеге, уз подршку  Министарства омладине и спорта  Републике Србије.

Шта ти тешко?- Волонтирај!

You may also like...