Telekom Srbija pokreće 9. ciklus mts app konkursa za gimnazijalce

I ove godine Telekom Srbija poziva učenike gimnazija sa specijalizovanim odeljenjima za talente na polju matematike, informatike i računarstva da učestvuju u novom ciklusu mts app konkursa kako biunapredili svoje znanje u kreiranju mobilnih aplikacija.  

Učenici imaju zadatak da osmisle i naprave zanimljivu, inovativnu i pre svega korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet, koja bi kao dodatnu prednost imala društveno odgovornu namenu, ili bi na određeni način mogla da unapredi upotrebu mobilnih uređaja. Pet timova koji naprave najbolje aplikacije u Srbiji imaće mogućnost da pored prestižnih mobilnih telefona kao nagrade, dobiju i priliku da se takmičite sa timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore i tako osvoje prvu ili specijalnu nagradu za inovativnost na „Regionalnom app izazovu”.

Da bi učestvovali u ovogodišnjem mts app konkursu potrebno je da učenici u ime svog tima  do 22. novembra 2019. godine pošalju popunjen i skeniran formular na e-mail mtsappkonkurs@telekom.rs  Formular za prijavljivanje može se preuzeti na adresi:

https://mts.rs/Drustvena-odgovornost/mts-app-konkurs/a25542-mts-app-konkurs.html

Važno je da direktor škole svojim potpisom i pečatom potvrdi  prijavni formular.

Gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis aplikacije,učenici u ime svog timatreba da postave na forumhttp://forum.appkonkurs.mts.rs do 17. januara 2020. godine, uz prethodnu prijavu i registraciju za forum.

Prezentacija radova i izbor pet najboljih aplikacija u Srbiji održaće se krajem januara 2020. godine u Beogradu, a u drugoj polovini februara sledi i „Regionalni app izazov”.

Opšte uslove konkursa možete pronaći na linku www.appkonkurs.mts.rs, u delu koji se odnosi na prijavljivanje.

Pobednike Regionalnog app izazova očekuje poseta nekoj od prestižnih konferencija na temu savremenih trendova u IT, kao i vredne nagrade u kategoriji za inovativnost.

You may also like...