Важно обавештење – пријава за полагање пријемног за упис у рачунарски и билингвални смер 2020.

Због ванредног стања које је уведено 16. марта 2020. године, пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе са посебним способностима (рачунарски и билингвални смер у Митровачкој гимназији) за школску 2020/21. годину, обавља се електронски, путем веб пријаве, која се налази на адреси:

http://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/

Пријављивање почиње у уторак 31.марта 2020. и траје закључно са уторком, 07. април 2020. године.

Такође, молимо све ученике који ће се пријавити за полагање пријемног испита на горе наведеном линку Министарства, да попуне и следећи Google упитник, како би наша школа имала увид колико се ученика пријавило и ступила у контакт са њима у вези припремне наставе и других обавештења:

Google упитник за пријаву Митровачкој гимназији


Допис министарства у вези полагања пријемног можете погледати на овом линку.


Припремна настава за пријемни

Билингвални смер

Како је раније објављено почела је припремна настава путем интернета за упис у БИЛИНГВАЛНИ СМЕР, преко платформе Google Classroom. Још једном позивамо све заинтересоване ученике, који желе да се прикључе припремној настави, да нам пошаљу своје мејл адресе како би смо могли да их укључимо у наставу (pedagogsm@gmail.com).

Рачунарски смер / VII разред

Ускоро би требало да почне и припремна наставе путем интернета за рачунарски смер, као и за седми разред. На сајту школе биће објављено више информација, а до тада нам шаљите ваше мејл адресе на: pedagogsm@gmail.com како би смо могли да вас обавестимо о почетку наставе и укључимо у исту.


Прекид наставе

Због увођења ванредног стања у Републици Србији прекида се од 16.марта настава и све активности у школи.

Измена школског календара!

Одлуком Покрајинског секретаријата за образовање дошло је до измене школског календара у основним и средњим школама на територији АП Војводине. Допис измене можете погледати на овом линку


У вези следећих корака око организовања даљинске наставе и актуелних дешавања, пратите сајт школе и средства информисања.

Важно обавештење родитељима ученика гимназијe: Прикажи


Платформа Министарства просвете за наставу на даљину:

https://rasporednastave.gov.rs/

РТС Планета: https://rtsplaneta.rs/video/list/category/516/

  • За ученике 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно
  • За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.
  • За ученике I-IV разреда гимназије биће накнадно обавештење око начина извођења наставе на даљину
  • Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана. Оператери неће наплаћивати проток и преносподатака за едукативне садржаје.

Kако се заштити од корона вируса?